Rosa helg
Rosa helg

Rosa helg

Vi markerer starten på årets Rosa sløyfe-aksjon med rosa helg 2. - 4. oktober.
Fra fredag morgen klokka 06.00 til midnatt søndag spiller vi en rosa låt hver time på P4 og P7 Klem. De rosa låtene er med kvinnelige artister og er pakket inn med informasjon om kampanjen og hvordan du kan bidra. 

Du kan støtte Rosa sløyfe-aksjonen ved å sende sms med kodeord ROSA til 2266. Da gir du 80 kroner.

Temaet for årets Rosa-sløyfe-aksjon er «Persontilpasset behandling». Du kan lese mer om temaet under, og på Kreftforeningens nettsider.

Persontilpasset behandling
Hver dag får ti norske kvinner og menn den uvirkelige beskjeden om at de har brystkreft. Det er omtrent dobbelt så mange som det var for rundt 60 år siden. Heldigvis er det også flere som overlever, takket være avansert og persontilpasset behandling. Forskning nytter og derfor går pengene fra årets Rosa sløyfe-aksjon til mer forskning på dette feltet.

– Før fikk alle med brystkreft den samme behandlingen. I dag vet vi at kreftsvulster er like ulike som oss mennesker, og at en behandling som kan redde livet til noen, ikke fungerer hos andre. Vi trenger mer forskning på kreftsvulster for å kunne forutsi hva som vil hjelpe den enkelte pasient, forteller styreleder i Brystkreftforeningen, Ellen Harris Utne.

Færre senskader
Forskning på mer persontilpasset kreftbehandling har ført til viktige fremskritt de siste årene. I tillegg til å redde liv ønsker vi med årets Rosa sløyfe-aksjon å redusere risikoen for senskader.

– Mer treffsikker behandling vil føre til mindre bruk av cellegift og dermed redusere risikoen for alvorlige senskader. Et reddet liv skal også leves.

Fakta om Rosa sløyfe
Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som rammes, øke kunnskapen om brystkreft og gi støtte til brystkreftforskning og andre brystkreftprosjekter. I løpet av oktober farges Norge rosa ved hjelp av bedrifter, foreninger og privatpersoner som alle bidrar til å bekjempe brystkreft. Brystkreftforeningen og Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge og har gjort det siden 1999.
Flere kanaler