Julekanalen P7 Klem er endelig tilbake!

Ventetiden er over.

JULESTEMNING: Julekanalen P7 Klem er tilbake! Foto: Julekanalen P7 Klem
JULESTEMNING: Julekanalen P7 Klem er tilbake! Foto: Julekanalen P7 Klem

Vi skriver nå november, og selv om de færreste har tatt frem julepynten i stua hjemme ennå, begynner det for alvor å nærme seg tiden for å ta den første slurken med julebrus og smake på julemarsipanen. For ikke å snakke om julemat, juleøl, sju slag med kaker og varm og god gløgg. Og julemusikk.

Og akkurat dette med julemusikk på radio har etter hvert blitt en garantist for julestemning rundt om i hele Norge.  Mer enn 2,4 millioner nordmenn hørte på Julekanalen P7 Klem i 2016, og etter stort påtrykk fra lytterne er P4s julekanal endelig tilbake, og det tidligere enn noen sinne.

I år starter nemlig jula mandag 6. november!

Da skrur vi over til å spille julemusikk døgnet rundt på Julekanalen P7 Klem, og sørger for å gi deg juleklassikere som «Fairytale of New York», «All I Want For Christmas Is You», «Happy Xmas (War Is Over)» og «Last Christmas».

Her kan du høre Julekanalen P7 Klem, og selvfølgelig på DAB.

Lytterne savner Julekanalen P7 Klem
«Bare å begynne, ingenting å vente på», «gleder meg til å bake lefse og høre julemusikk» og «dette er fast radiokanal i jula» er bare noen av de mange meldingene som har strømmet inn fra lyttere som vil ha et gjenhør med sin favorittkanaljulekanal.

– Gang på gang har våre lyttere fortalt oss at Julekanalen P7 Klem har blitt en naturlig del av juleforberedelsene, og at kanalen faktisk har blitt en juletradisjon, sier programredaktør i P4, Anders Opsahl. – Så da lytter vi naturligvis til dem når de nå ber oss skru på kanalen litt tidligere enn vanlig, sier han.

Alle de mest populære juleklassikerne
Julekanalen P7 Klem har opplevd stadig stigende popularitet, og antall lyttere har økt hvert år siden lanseringen i 2009. I fjor hørte nesten 2,4 millioner nordmenn på radiostasjonen, noe som var en økning på mer enn 13 % fra året før. I snitt hadde kanalen nesten 950.000 ukentlige lyttere i hele førjulstiden. 

- Vi kan takke våre lyttere for at Julekanalen P7 Klem har blitt så populær, for det er lytterne som har fortalt oss hvilke julefavoritter de helst vil høre, sier Anders Opsahl.

Dette har resultert i at kanalen bare spiller alle de største internasjonale juleklassikerne, i tillegg til all den best norske julemusikken fremført av artister som Kurt Nilsen, Maria Mena, Sissel Kyrkjebø og Alf Prøysen.

- Og da lytterne i fjor ønsket seg en fullversjon av Julekanalens kjenningsmelodi så hørte vi på dem igjen, sier Opsahl. – For vi gikk rett i studio og spilte inn den fengende julesangen «Julestemingen» (barnelatter, vintersne) som raskt ble en hit , og avspilt på Spotify og You Tube nær 100.000 ganger, sier Opsahl.